Het heerlijke Schotland

Edinburgh is toch wel één van mijn favoriete steden de ik het afgelopen jaar bezocht heb.

Toen ik na een treinrit van meer dan 2 uur aankwam in de schotse hoofdstad, was het al pikdonker (het was nog maar 16:30, maar het voelde aan als 22:00). Toch was ik meteen enorm enthousiast over Edinburgh. De straten waren zo mooi verlicht en als je van de ene kant van de stad kijkt naar de overkant van de stad, zie je op een heuvel de oude stad liggen en op het einde van de Royal Mile, lag het mooie verlichtte kasteel van Edinburgh.
Door de leuke lichtjes en de gezellige sfeer die in de stad hing, kon ik niet wachten tot de volgende dag om Edinburgh in het licht te zien en de gezellige straatjes te gaan verkennen.

De eerste dag trok ik meteen vroeg de stad in om mijn nieuwsgierigheid te stillen. De eerste stop: het kasteel van Edinburgh. Nadat ik dit de dag ervoor zo mooi op de heuvel had zien liggen, waren mijn verwachtingen heel hoog en kon ik niet wachten om aan mijn bezoek te beginnen. En het was alles behalve teleurstellend. Vanaf elk punt had je een enorm uitzicht over de stad en binnenin waren verschillende kleine musea, genoeg om je een paar uur bezig te houden.

Na het kasteel was het de beurt aan de Royal Mile om me te verbazen. Een straat die dwars door de oude stad loopt van Edinburgh Castle tot aan het ‘Holyrood palace’. Je vindt hier zoveel gezellige cafeetjes, interessante musea, oude kerken, sfeervolle pleintjes,…

Dag 1 was een leuk dagje in de stad en mijn nieuwsgierigheid was een beetje gestild.

Op de 2de dag wou ik kennismaken met het echte, typische Schotland. Met een groepje van 18 mensen, trokken we met een busje de echte schotse ‘Highlands’ in op weg naar Glencoe en het meer van Loch Ness.
Vanaf de eerste seconde was ik verliefd op het landschap waar we doorreden. Op sommige momenten voelde ik me zelfs in ‘teletubbieland’.
En het beste moest nog komen, Glencoe, zo mooi en mysterieus. De toppen van de heuvels hangen in de wolken en het gras heeft een zalige gouden kleur, echt even genieten.

Daarna was Loch Ness aan de beurt, de hoofdbestemming van de trip. Voor mij was dit niet het mooiste of het meest spectaculaire van de dag. Maar hoe kun je nu naar Schotland gaan zonder Loch Ness te bezoeken en te proberen het monster te spotten. Helaas was het een negatief resultaat, geen Nessie te bespeuren. Maar ik heb wel de kans gehad om misschien wel één van de bekendste en meest mysterieuze meren ter wereld te bezoeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na zoveel mooie landschappen was het tijd om weer naar de hoofdstad terug te keren. Onderweg maakte we nog enkele korte tussenstops in kleine gezellige dorpjes om een blik van het echte leven op te vangen.
Wat opviel is dat iedereen een bepaalde rust uitstraalt en gewoon enorm vriendelijk is. Je ziet niemand zich haasten en iedereen ziet er gewoon perfect gelukkig uit. Hoe zou het ook anders kunnen als je in zo’n zalige omgeving woont.

Deze supermooie 2de dag maakte duidelijk dat dit zeker niet de laatste keer is dat ik een bezoekje gebracht heb aan de schotse natuur.

Na een nachtje dromen over al het moois van de dag ervoor was het tijd om afscheid te nemen, niet alleen van Schotland, maar van het hele Verenigd Koninkrijk.

Maar eerst nog een stevige wandeling naar de top van Arthur’s Seat. Een enorme rots die je kan beklimmen en bovenop heb je een gigantisch uitzicht over Edinburgh en haar omgeving. En die dag had ik echt geluk. Aan de ene kant zag je hoe de regen op je af kwam en aan de andere kant verscheen een heldere regenboog. Toch wel iets dat ik niet snel zal vergeten.

IMG_8298
En natuurlijk krijg je tijdens zo’n wandeling zin in een koekje, dus heb ik me een mooi plaatsje uitgezocht en rustig een koekje gegeten met een zalig uitzicht.
Een waardige afsluiter van zo’n geweldige week.

Mijn 3 favoriete plekjes in Edinburgh en haar omgeving:

  • Glencoe: een vallei waar je toch wel even stil van wordt.
  • Arthur’s Seat: eerst een pittige wandeling en daarna als beloning een prachtig uitzicht
  • Edinburgh Castle: een beetje kennismaken met de geschiedenis van Schotland terwijl je uitkijkt over de hoofdstad.

Auteur: Wherelifebegins

Owner of wherelifebegins.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s