Tallin: Het moderne Bokrijk

IMG_6643

Tallinn: een zalige rustige stad, misschien wel één van de rustigste hoofdsteden die ik tot nu toe heb bezocht.
Als ik maar één dag de kans gehad zou hebben om deze hoofdstad te bezoeken zou mijn omschrijving geweest zijn: ‘Het Bokrijk van Estland’. Maar gelukkig kon ik ook dag 2 doorbrengen in de straten van deze gezellige stad en zo ontdekte ik ook de moderne wijken.

Op mijn eerste dag in Tallinn besloot ik om ‘De oude stad’ te verkennen, want die kan je natuurlijk niet missen als je hier bent. Een wirwar van kasseien en gezellige straatjes brengt je naar de meest gezellige en indrukwekkende plaatsjes in de stad. Van zalige uitzichten over de stad bovenop Toompea tot de imposante Alexander Nevsky kathedraal.

Zalig om alle verborgen straatjes te ontdekken en vervolgens te genieten van hun gezelligheid…
Toen ik ’s avonds naar huis belde om te vertellen over alles dat ik gedaan had die dag, vertelde ik dat ik Tallinn niet echt als een hoofdstad zag; een hoofdstad met alleen maar kasseien baantjes en oude historische gebouwen, dat kan toch helemaal niet in ons westers brein…

Maar daar kwam gelukkige verandering in op dag 2. Ik besloot om het moderne Tallinn te gaan zoeken en daarvoor moest ik natuurlijk buiten de ‘Oude stad’ gaan. Mijn eerste stop bracht me naar ‘Kadriorg’, met het mooie paleis, park en het huis van de president. Wat ook zeker de moeite waard is, is de weide van het Song Festival met een gigantisch podium aan de voet van een heuvel.

IMG_6676IMG_6722
Vervolgens kwam ik terecht in het ‘Rottermann kwartier’, een wijk van amper 4 straten, maar daarom geen reden om dit niet te bezoeken. Hier kan je kennismaken met de manier waarop de Esten oude gebouwen toch heel modern maken.
En zeker niet onbelangrijk mijn bezoek aan de basis van de KGB in Tallinn. De dag ervoor had ik al eens een kijkje genomen in de cellen van de KGB in ‘De Oude stad’ en dat was al indrukwekkend. Maar dag 2 werd nog beter, we kregen toegang tot ‘de geheime’ 23ste verdieping in het Viru hotel. Van hieruit controleerde ze de hele stad. (zeker de moeite waard als je wat meer wil weten over de invloed van de Sovjet-Unie)

En zo gingen er 2 geweldig interessante, maar vermoeiende dagen voorbij. Want wat ik toch wel geleerd heb de voorbij dagen: het is veel vermoeiender om alleen te reizen. Je moet helemaal zelf uitzoeken welke tram je moet nemen, waar je kaartjes moet kopen, welke dingen je wil bezoeken en hoe je dat het beste in een planning kan gieten… Deze keer was er ‘jammer genoeg’ niemand die dat al op voorhand helemaal had uitgestippeld, zodat ik maar gewoon moest volgen en rondkijken. En we weten natuurlijk allemaal wie daar normaal voor zorgt. (Haar verhaal lees je hier www.andersonderwijzen.blog)

Tallinn is een gezellige en gevarieerde stad. Het is niet dadelijk een typische hoofdstad, maar dat maakt het net zo leuk. Er zijn niet veel hoofdsteden waar je gewoon in het midden van de weg kan lopen of waar je je als meisje alleen als je ’s avonds rondloopt je geen moment onveilig voelt. Een echte topstad voor wie van geschiedenis, maar toch ook  van moderne gebouwen houdt. Of de perfecte mix tussen mooie parken en imposante gebouwen, maar toch altijd die verrassende gezelligheid.

Auteur: Wherelifebegins

Owner of wherelifebegins.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s