9 dingen die ik graag wil doen…

Een jaar om dingen gaan te ontdekken, een jaar om de wereld te gaan verkennen, een jaar om mensen te helpen, kortom een jaar dat voorbij gaat vliegen… Een drietal weken geleden liep ik nog rond vol twijfels. Is een gap year wel de juiste beslissing? Wordt terug beginnen aan mijn studies niet te moeilijk? … Lees verder 9 dingen die ik graag wil doen…

Een jaar om dingen gaan te ontdekken, een jaar om de wereld te gaan verkennen, een jaar om mensen te helpen, kortom een jaar dat voorbij gaat vliegen…

Een drietal weken geleden liep ik nog rond vol twijfels. Is een gap year wel de juiste beslissing? Wordt terug beginnen aan mijn studies niet te moeilijk? Ga ik nog contact kunnen houden met mijn vrienden? Ga ik dat jaar wel nuttig gevuld krijgen?

Wel ja, die laatste vraag was niet echt het grote probleem… Als je een lijstje opmaakt met dingen die je wil doen en één blad is te weinig, dan weet je dat je gewoon de juiste beslissing genomen hebt! Ontdek hier waarom ik nu net deze optie gekozen heb.

Hieronder een kleine sneak peek in mijn lijstje…
(Een lijstje van 10 dingen is ook maar zo gewoon, vandaar doen we eens zot en kiezen we 9 dingen)

 • Vrijwilligerswerk in Peru, mijn duidelijke #1: Na mijn avontuur in Nepal ben ik helemaal gebeten door mensen te helpen en tegelijk landen te ontdekken. En wat is er dan beter dan vrijwilligerswerk doen in een onbekend land? Waarom nu net Peru? Zuid-Amerika is een continent dat voor mij altijd iets speciaals heeft gehad. Ik moet en zal daar geweest zijn. En wie Peru zegt, zegt Machu Picchu, misschien wel een van de grootste wonderen van Zuid-Amerika. Het lijkt me een geweldige kans om Peru te kunnen ontdekken samen met de mensen daar een handje te helpen. Natuurlijk dankzij mijn ADHD-uitbarstingen begin ik van het moment dat ik zo’n idee krijg naar honderden projecten te zoeken… En Peru biedt ongelofelijk mooie kansen! Heb jij nog een leuk idee? Let me know! IMG_6382

“No act of kindness, no matter how small, is ever wasted…”

 • Een nieuwe taal leren: Ik vind het geweldig als ik nieuwe mensen leer kennen en als ik dan hoor welke talen zij allemaal spreken. Laatst leerde ik een meisje kennen dat een Duitse papa had, een Franse mama en op de Europese school Nederlands, Engels en Spaans leerde… Geweldig!
  Nederlands, Frans en Engels lukt me vrij goed, maar laat me geen Duits spreken want dan loopt het helemaal mis. Spaans is een speciaal geval. Lezen, spreken,… lukt, met – hoe zal ik het zeggen – een vrije interpretatie voor het woord lukken… Maar wie al in Spanje is geweest gaat me volledig begrijpen als ik zeg dat vanaf het moment dat Spanjaarden beginnen te praten er geen houden meer aan is. Een volk dat naar mijn gevoel enorm snel spreekt… Maar gelukkig heb ik de oplossing, een cursus Spaans… in Spanje natuurlijk! Altijd handig!
  Een tweede optie is om in Duitsland Duits gaan te leren, aangezien mijn Duits niet verder rijkt dan het bestellen van ‘Ein Wiener Schnitzel mit Pommes’.
 • Een job zoeken: Om al mijn geweldige plannen te kunnen realiseren ben ik tot het besluit gekomen dat een jobje zoeken zeker geen slecht idee is. Oohja, ook hiervoor heb ik weer veel ideetjes… Aangezien ik supergraag ga reizen, maar toch ook graag het leuke aan het nuttige koppel is stewardess een beroep op mijn lijf geschreven. Dit lijkt me echt geweldig, al weet ik natuurlijk dat niet alles rozengeur en maneschijn is.
  Een ander idee dat al in me opgekomen is, is om gaan helpen op events. Bij bedrijven zoals Golazo zoeken ze vaak enthousiaste mensen die hun graag willen helpen en reken er maar op ik wil maar al te graag helpen!
 • Een dagje het echte leven op de werkvloer gaan verkennen: Natuurlijk kun je op 17 jaar, bijna 18, nog niet weten wat je later graag wil gaan doen, je hebt nog niet eens een fractie van alle leuke en interessante beroepen ontdekt. Daarom leek het me een leuk idee om bijvoorbeeld eens een dagje bij mijn papa gaan te kijken hoe het er allemaal aan toe gaat in het bedrijvige K-teg. Dankzij de kennissen van mijn mama dan weer, leek het me  eens leuk om eens gaan te kijken hoe een tv-productie er nu aan toe gaat of hoe de journalistiek nu net werkt. Allemaal dingen die me enorm interesseren.
  Nog ideeën om aan mijn lijstje toe te voegen? Laat het me gerust weten!

img_2692.png

 • Een korte reis op mijn eentje: Vorig jaar ben ik samen met papa naar Praag geweest. Welja, papa moest op bedrijfsbezoek en ik kreeg intussen de kans om op mijn eentje de leukste plekjes in Praag te ontdekken. Gewoonweg zalig! Daarom wil ik graag een plekje vrij maken in mijn ‘gap year’ om nieuwe steden en plekjes te gaan ontdekken. Ik had al gedacht aan Dublin, Wenen, Stockholm,… Maar natuurlijk zijn er nog zoveel andere mooie steden en culturen om te gaan verkennen. Dus dit plan moet zeker nog wat meer vorm krijgen. Gelukkig heb ik nog meer dan tijd genoeg.
 • Vrienden bezoek in het buitenland: Jep, ook voor nummer 6 moet ik “jammer genoeg” België verlaten. Dankzij alle goede raad van mijn ouders weet ik ondertussen dat het belangrijk is om je sociale contacten te onderhouden. Er zit dus niets anders op dan mijn vrienden in het buitenland te gaan bezoeken. En ben ik even blij dat ik vrienden van over de hele wereld heb gemaakt. Toch nog even bijzetten dat nog niet voor alle landen of steden een akkoord met mijn ouders is bereikt…
  • New York City
  • Spanje
  • Zweden
  • Argentinië
  • Australië
  • Engenland
  • Amsterdam
 • Diploma’s behalen: Naast alleen maar leuke dingen doen, wil ik ook veel dingen bijleren tijdens dit jaar. Daarom wil ik bijvoorbeeld mijn vaarbewijs behalen, een poging doen om mijn motorrijbewijs te bemachtigen,… En wat betreft mijn sporten, wil ik graag een hoger diploma als tennistrainer behalen en mijn best doen om skileraar te worden. (Deze laatste is ook weer een mooie kans om er even tussenuit te glippen en mijn liefde voor de bergen te beantwoorden)

img_e0472.jpg

 • Nieuwe sporten uitproberen: Zoals je ondertussen wel weet, hou ik ervan om nieuwe dingen te ontdekken. En ja hoor, daar horen ook een heleboel nieuwe sporten bij. Thaiboksen, fitness, Yoga, Pilates,… Meer dan genoeg opties om mijn nieuwsgierigheid te voeden. Ben je iemand die niet zo graag sport, dan is een gap year misschien wel het perfecte moment om te ontdekken hoe leuk sporten is, samen met je vrienden of misschien wel je hele gezin.
 • Proeven van het studentenleven: Oorspronkelijk was mijn plan om het schooljaar dat komt te starten met ‘Biomedical Sciences’ aan de universiteit van Maastricht. Maar dat plan is nog een jaartje uitgesteld. Natuurlijk wil ik toch al graag eens proeven hoe het er op de universiteit aan toe gaat. Daarom ben ik van plan om dit jaar toch al eens een korte cursus te volgen op een van de vele universiteiten. Geloof me maar, er zijn meer dan genoeg fantastische opties. Een schrijverscursus, een cursus bloggen, een cursus fotografie, een talencursus, een cursus over de Griekse en Romeinse cultuur (iets wat me altijd geboeid heeft),…

Meer dan genoeg ideeën en dromen om er een jaar vol ervaringen en nieuwe dingen van te maken. Maar er kan er gerust nog altijd eentje bij! So, show me your ideas!

IMG_1794.JPG Explore, dream, discover

 

Auteur: Wherelifebegins

Owner of wherelifebegins.be

2 gedachten over “9 dingen die ik graag wil doen…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s