Hoe het allemaal begon…

Net iets meer dan een jaar geleden nam ik één van de beste beslissingen tot nu toe. Ik koos ervoor om de deur van het school achter me dicht te gooien en te beginnen aan een avontuur waar ik echt achter stond. Examencommissie it was! En moest je je afvragen of ik al spijt gehad heb, dan moet je niet langer twijfelen want het antwoord is 100% nee.

Eindelijk had ik een manier gevonden om mijn studies, die heel belangrijk voor mij zijn, te kunnen combineren met het realiseren van mijn dromen. Jammer dat ik die kans op school niet altijd kreeg.

Naar mijn gevoel heb ik in dit jaar dat ik huisonderwijs volg meer levenservaring opgedaan dan de laatste 5 jaar op school. Begrijp me zeker niet verkeerd. Ik wil helemaal niet zeggen dat naar school gaan slecht is. Ik heb alleen ontdekt dat achter de banken zitten en gewoon leren zonder te ontdekken voor mij niet de juiste manier was. En je kan dan inderdaad gewoon naar school blijven gaan omdat dat is wat van je verwacht wordt en je kan gewoon in het rijtje blijven lopen zonder na te denken. Maar dat is nu net niet wat ik wou en dat is zeker niet de raad die ik altijd van mama en papa gekregen heb. Dus ja als je ergens niet tevreden over bent dan moet je durven het aan te pakken. Ik ben maar al te blij dat ik op die manier opgevoed ben…

Na alles wat ik in dit jaar geleerd heb kan ik met trots zeggen dat ik niet meer het meisje ben dat gewoon in het rijtje loopt, maar dat probeert om te doen waar zij volledig achter staat. Maar dat is zeker makkelijker gezegd dan gedaan. Wie denkt dat deze weg rustig en makkelijker is dan gewoon naar school gaan, jammer maar dan moet ik jeIMG_1897 teleurstellen. Ik kan niet zeggen dat het 100 keer moeilijker is, het is gewoon een andere manier van leven. En als ik eerlijk mag zijn, deze manier van leven is meer voor mij weggelegd. Het is gewoon even durven om uit je veilig huisje te stappen en de echte wereld te ontdekken…

Dit jaar heb ik geleerd dat eender hoe, je er altijd het beste van moet maken. Kansen en ervaringen komen niet uit de lucht vallen. Je moet er naartoe klimmen en ze met beide handen vastnemen. De ervaringen die ik het laatste jaar heb opgedaan zijn voor mij misschien wel de belangrijkste tot nu toe geweest. Geloof het of niet, ik heb een klein stukje meer ontdekt wat genieten is, wat voor leuke ervaringen er te verzamelen zijn in de wereld. Voor mij draait mijn leven niet meer om opstaan, naar school gaan en doen wat je hoort te doen, huiswerk maken, soms een beetje ontspannen en dan slapen. Ik heb ontdekt dat er zoveel meer is… Dankzij alle kansen die ik gekregen heb, heb ik mezelf leren kennen en jep, ik heb ontdekt dat ik bloggen superleuk vind. Een van de vele overblijfsels aan mijn tripje naar Nepal. (Hier kan je er trouwens alles over lezen http://namastenepal2k17.blogspot.be)

Maar bloggen is niet het enige dat ik ontdekt heb, ik hou ervan om mensen te helpen en achteraf ongelofelijk dankbare reacties te krijgen. Ik vond het super om nieuwe dingen te leren waarmee ik anders nooit in contact zou gekomen zijn. Het is gewoon leuk om mijn eigen ding te kunnen doen.

Never stop exploring…!

Ik heb zo genoten van het afgelopen jaar, dat ik er nog geen genoeg van heb gekregen. Ik heb ontdekt waar voor mij het leven begint en dat is ver buiten mijn vroegere comfortzone. Als je weet dat ik vroeger niet eens durfde alleen het school binnenwandelen. En om deze mentaliteit nog even kunnen verder te zetten heb ik gekozen om een ‘gap year’ te nemen en nog een jaartje te kunnen genieten van nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen, de wereld te zien en te helpen.

En dat is nu net waarover ik op mijn blog ga schrijven. Alle ervaringen, nieuwe ideeën, nieuwe visies, wil ik supergraag met jullie delen!

Heb jij een gap year achter de rug? Ga je aan een nieuw avontuur beginnen? Heb je tips of wil je gewoon jouw schitterende ideeën delen? Stuur me dan snel een berichtje!

Auteur: Wherelifebegins

Owner of wherelifebegins.be

3 gedachten over “Hoe het allemaal begon…”

  1. Dirkje, ik ken jou niet persoonlijk, ken je mama en papa… wou je alvast feliciteren met je ingesteldheid. Je bent nu al een heel sterk persoon, maar ben ervan overtuigd dat het volgend jaar jou een overvloed van wijsheid gaat bijbrengen. Vind het ontzettend knap en moedig van je en kijk met ongeduld uit naar je verhalen. Je gaat jezelf hier eeuwig dankbaar om zijn. Alleszins Joeri en Kristien… jullie mogen terecht fier zijn! WoW…wat een dochter!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s